úterý 31. srpna 2010

31.8.2010 poslední den prázdnin


Naposledy ve starých kolejích, ráno si můžu dáchnout než se to u našich vzbudí a nasnídá, od zítřka bude všechno jinak…Naposledy jsme povegetili u dopolední kávy ve třech. Bylo mě z toho nějak smutno. Bude mi to chybět

pondělí 30. srpna 2010

30.8.2010 prostě....


by mě zajímalo jak vydžej pul měsíce nedoručovat, než bude ta odstávka :oD

Dnes jsme byli vyřídit poslední papíry ve školce. Nechali jsme auto u školky a šli domů pěšky. Po cestě aspoň nakoupili v papírnictví popisovače na látku a

Já se byla poradit jak odmontovat anténu na net, z které strany uštípnout kabel, neboť si můžu vzít anténu jen bez ona, že :oD. Tak jsme stihli jen kafčo a zase jsme mazali na svá stanoviště a já spát.


neděle 29. srpna 2010

29.8.2010 oslava....



Neděle , před noční mě nechávají dáchnout o chvilku dýl. Když, když byl Jindra ráno s Ťapinou, tak maruška potichoučku přišla, prstíkama něžně mi rozlepila od sebe víčka, otevřela mi oko a do něho houkla „Maminko udělej mi prosím kakavičko“ Ona fakt není slyšek, když vstane,ale ohlásí se jinak, že je na čase vstávat :o) Pak mládež byla bez dozoru a já naspávala malinko rezervu.,,,tak Maruška měla těstě před obědem rohlík a Jindra se nacpal taky rohlíkama s anglickou a mikdo v čas oběda neměl hlad.. tak jsme taky poobědvala 3 rohlíky….Už jsem nechtěla jít spát abychom k našim nedorazili pozdě, ale pak že jo. Teď máme postele do L a Maruška chce vždycky hlavu ke mně a muckuje se po d peřinou. Pak usne na mém polštáři. Jindra se pak holil. Maruška stála ve frontě , držela za packy svého plyšového vlka od Janiček z Paky a povídá Jindrovi. „Ohol ho, on je hrozně chlupatej…“ pak jsme jeli k našim na oslavu. Strejda dal mamče do kytky myš v pastičce, ona je nesnáší, to bylo pozdvižení. A Maruška ji nadšeně hladila a hlásila, že je to hračka. V podvečer jsme šli vyprovodit Jindru, nalili mě strejdovu domácí griotku, normálně ji nepiju, ale strejdova je mňam, protože není tak sladká. Jenže Jindra jak nepije taky tak mě dal svoji půldecku dopít a já ji cejtila a měla jsme jít do práce.venku se to hezky rozchodilo, řasu na to bylo dost, i kdybych s tím byla doma,jenže takhle to bylo rychlejší. U Jindrovýho taťky nás chytil lijavec, tak jsme tam konečně jednou pobyli. A večer šup do práce.

sobota 28. srpna 2010

28.8.2010 už aby to bylo...


Sobota , dopoledne uvařit. Smetanovou houbovou omáčku s hříbkama . Zabralo to celé dopoledne, protože Jindra šel shánět žrádlo Ťapině, tak jsem musela všechno pofackovat sama. I opět uklízet, znáte to, koloběh… Maruška si k obědu dala nášup, chtěla maso a houby od Báry. Po odpolední chrupce jsme šli makat do bytu, do krabic jež se vyprázdnily jsme narovnala už všechny zbytky a co se nám vešlo jsme odnesli k Jindrovi ať mám zase co vyrovnávat, to je na tom snad to nejpracnější. Jindra měl den saranče tak po 6 párkách s chlebem objednal ještě pizzu a tak mám jen nouzovku…

pátek 27. srpna 2010

27.8.2010 naše radosti.......




















Ráno lilo, tak jsme vzala auto. Maruška s babičkami mi během dopoledne odjela do Ohavče. Cestou z práce jsme přibrzdila na nákupu , nabrala Jindru a dojeli jsme do Ohavče, kde nás už čelala Bára s Terezkou. Dali jsme si kafčo. Terezka byla zas činaná, tak jsme ji dali podložku a já zalehla do mokrýho nacucaného trávníku abych spáchala pár fotek. Pak jsme jeli na otvírání Jičínského koupaliště, jemuž je letos 120let a je předělané. Maruška tam nejdřív nechtěla a pak jsme ji od tamtud nemohli dostat. Chtěla plavat, chtěla být na hříšti, tancovat. Jedné holčišce si dokonce řekla, že chce s houpačky dolů (byla na té hromadné) , že potřebuje jít tancovat. Zmenšili hodně vodní plochu, což je fakt škoda. Někdy dohledám , jak to vypadalo původně, voda v něm byla jen přepadem z rybníka. Ten je tam cesta. Ale třeba to bylo. Bylo jsme tam s Maruškou, když jí bylo přes rok a půl a byl to jeden žabinec, už tam skoro nikdo nechodil, každej zvyklej na akváče a ne na vodu z rybníka. Nám by to nevadilo,ale už to bylo zelený….


Pár dokunentaček z otvírání koupaliště TADY

JIndra našel i slide s fotkam i v puvodním stavu ale zapoměl mi to nalinkovat před týdnem, zkusím dohledat...

čtvrtek 26. srpna 2010

26.8.2010 Narozeniny....









Dnes má mamča narozeniny, po ceste z práce se stavuju v Tescu. Chtěla jsem maličkou kulatou kytičku z jednoho drobného karafiátu Marušce do ručky. Dáreček už mám, jen aby měla Maruška s čím přát, protože já koupila kytku za stovku rostlou. Paní nepochopila, Místo bobka mi udělala z větší kytky jen malou a nacpala tam tolik roští zelenýho, že za jeden drobnej karafiát (18kč) s něčím jsem platila přes 70korun.Jenže já se neumím dohadovat, vůbec ve stádiu, když jdu utahaná z práce. Moc utahaná. Nebyla jsme schopná ani říct, že jsme to chtěla jinak, myslím že bych to těžko vysvětlovala, a neměa Jemeny to sílu a tak jsme zaplatila a šla. Odpoledne když jsme se trochu zmátožila, tak jsem byla sama na sebe naštvaná :O( Maruška s mamčou už na mě čekali na stráňce pod Penny. Maruška mi letěla skočit do náruče, vždycky se strašně těší, když přijdu z práce.Dala jsme ji kytičku a ona zas letěla nazpátek přát babičce.

Cestou k Jindrovi jsme zajeli na nákup. Mamča potřeboval mlíko jež je těžký, tak jsme ji vzali všechno. Myslela jsem že přijeme v podvečer dřív abychom si s oslavenkyní jednou dali kafčo v klidu a pohodě, když je sváteční den, ale Jindrovi se nechtělo.

Koupila jsem po cestě v Penny 2 bambusouvý velký krabice, jedna za 150 a narovnala do nich ten „členitej terén „ u počítače. Víte jak to vypadá u PC a když je v jediný místnosti a ne v pracovním kutlochu. Teď to tu vypadá trochu esteticky.

Sice jsem jeli dřív ,ale kvůli nákupu. Ještě jsme měla koupit 2 balíky vody našim, zase jinde. Ještě jsme došli do Sportisima asi tak 10minut před zavíjačkou. Na netu totiž mají u nich super nepromokavé boty za půlku ,ale v krámě je neměli. Než jsem se otočila , tak Maruška už nesla k pokladně bílé brusle na led. Protože kolečkový lajny v tak malý velikosti neměli. Mě z toho Jindry picne :o) je zlatej .Ale v zimě ven stejně nepůjde, páč je pořád zmrzlej, tak na co nový brusle na jedno vzití. Však bude něco jiného užitečnějšího.

Fotka zase nouzovka. Řekla jsme Marušce kuk a ono to na tý fotce je, i když je to šumák. K tomu pár pokusů o vylepšení nouzovky z vany.

středa 25. srpna 2010

25.9.2010 červenáááááá


Dnes je Ti přesně 3 roky a tří čtvrtě.....

Dnes jsem se konečně dokopala k nějaký akci. Tělo začínáí zas ďabek fungovat. Jindra šel na 6hodinu k taťkovi se koukat na fotbal. Já chtěla dát do kupy ledničku, zase se zbláznila a já skončila u jejího odmražování. Ještě jsem pak pokrájela hromadu zeleniny na šopák. Maruška v pokoji zase malovala vodovkama, ale nasmála jsme se. Krájela jsme v kuchyni a slyším.

M: Jakou barvu má ptáček?

Já: třeba modrou, zelenou..

M: Jaké má křidélko?

Já: třeba hnědé

M: Jaký má zobáček?

Já: třeba žlutý , červený

M: výborně, jakou barvu má myška?

Já: Šedou

M:Jaký má čumáček?

Já: červený

M: výborně! Jakou má pusinku?

Já: červenou

Jásot.. a takhle dokola,

Když jsem přišla po tom co jsem dokrájela zeleninu a umyla nádobí , tak jsem našla 3 obrázky v omalovánce přetřený jak jinak, než na červeno. :ODDDD

Než jsme jeli tak při uklízení Maruška rozsypala pastelky a začala hudrovat.

„Kdo má pořád uklízet ten bordel“ kde to asi slyšela…..

Vzali jsme k našim Mačuščiny peřiny z bytu, fotka je nouzovka, už skoro za tmy na dvoře, tak šumáček, no.

úterý 24. srpna 2010

24.8.2010 pořád malujem....





Já po práci opět KO. Tělo mi dává počoudit, v krámě cestou dom jsme odlovila ve slevě obr kyblík s lopatkou , konvičkou , hrabičkami, sítkem a dvěma bábovkama za 50kč. Sice už Maruška má, ale bude mít do Ohavče, tam ji pořádnej kýbl konvice lopata na pomoc babičce chybí. To bylo nadšení. Pořád malujem vodovkama. Maruška za nevřela na černou, jež dlouho vedla a teď máme všechno červený. Od neděle má od Jindry nový vodovky a červená tam už nebude :oDDD

pondělí 23. srpna 2010

23.8.2010 Malujem ....



Je pondělí, odložený cyklus na dovolenou se mi mstil celý týden, chodidla celý týden jak když chodím po jehlách. Takže jsem odpoledne byla schopná udělat jen něco málo. Marušku pořád berou vodovky tak malujem. Marušce každý den při ranní kupuju po cestě v krámě maličkost, pokud možno cokoliv jiného než sladkosti, jogurt, ovoce.. tentokrát vyhrál medvídek houba za 30kč. Večer se meje s totálním nasazením. Nadšená že nechávám medvídka za pacičku vykapat. Nemám ráda ranní,budík v půl pátý mě ubíjí , ale na druhou stranu zase miluju, že večer můžu s Maruškou usínat a spát po tom, co přečteme kvanta pohádek.

neděle 22. srpna 2010

22.8.2010 nedělička





Jindra na nás bafnul ráno, měl spát u taťky do oběda,protože jde večer na noční. Přijeli fakt k ránu. Tak jsme dopoledne vařili, Úžasný houbový řízky díky Báře. Po obědě jsme zalehli , aby se Jindra aspoň trochu vyspal. Když se Maruška vzbudila, šli jsme do kuchyně a Maruška si tam malovala vodovkama, které ji ráno koupil Jindra a já likvidovala obr haldu nádobí. Když jsme chtěli vyplout ven tak se vzbudil, tak jsme dali kafčo a já doháněla pár pc restů. Už jsme nikam nešli. Když Jindra kvůli nám nešel ráno pomalu spát , tak ho přece neopustíme, a nepůjdem do bytu. Tak jsme zbytek neděle prožili nedělně.