středa 13. května 2009

13.5.2009 "Maminko to stačí"

Je středa, původně bylo v plánu cvičení, ale když mě občas přepadnou takový hnusný záchvaty kašle. No já vím , že jsou to zbytky z těch průdušek, ale ostatní si můžou myslet, že šířím tuberu. :o)))) Tak jsme udělali to samý co včera a proč to neopakovat když je to tak príma. Strávili jsme dopoledne s Jindrou a Ťapulkou. Opakovala bych se, kdybych psala jak Maruška letěla nadšená, lehce rozostřená neb mi naběhla přimo před objektiv jak pospíchala…


a cesta domů před polednem, abych uklohnila oběd a Maruška hromady času na zkoumání mechů v chodníku :o))))) cestou domů volat Béďa ře by mě potřebovali ve Frýdlantě, budou tam Valdštejnské dny, mají jet 4 a do jednoho auta se nevejdou. To je tak, když někdo musí do kufru složit kanón, že jo. Takže nás pojede 5 a auta budou nabušený po střechu jak znám tyhle akce. Na Frýdlant mám spoustu nádherných vzpomínek, se řechtám ještě když si vzpomenu a to je to 6 let, co jsme tam byla naposled. Veverka a dvacka, Martinovo první těžký boty, vyzouvání táty Béďi z bot…..a Vráťa Spilka tenkrát ještě žil.. a rána a večery ve vojenským ležení a vůně kafe vařeného na lihovým vařiči. Sice mě čekají nějaký komplikace,ale toho pro je víc a přece je nenechám ve štychu, zas bude na co vzpomínat.

Jelikož mi Maruška děsně pomáhala . tak jsem měla doklizeno po obědě až po 1h. Začala být zralá a já už věděla že nemá cenu se přemisťovat k našim, ač dnes bylo potřeba dřív kvůli stěhování věcí. Parkovala jsem daleko a přezrála Maruška by kručela, že nemá nožičky. A že nemůže chodit :o))) a já jelikož jsem do auta potřebovala dostat tu opravenou autosedačku a dvě banánovka a tašku pro Marušku tak ruku na nošení bych neměla.

Takhle mi tu slečna chodila, prostě na sebe navleče svoje neoblíbenější věci sukýnku a gumáky.. k tomu ještě nosila ponožky na nohách….Dnes usnula sama na gauči, jelikož svítil na ICQ náš Martínek, tak jsem se aspoň dozvěděla, že mám víc času než jsem čekala , abych ho u našich stihla, psal,že dorazí až na 16h. Tak to akorát vyšlo.. no mohl přijít o 3 minuty dřív :o)))) Maruška se vzbudila po třetí, hned jsme vyrazili směr kaufland. Mamča potřebovala mlíko domů, balík do Ohavče a jelikož bylo v akci za 10 tak jsem brala i domů, neb zásoby se blíží ke konci a Maruška bez mlíka nedokáže žít :o)))) Tak jsem v Kauflandu nabrala ty 4 kartony mlíka. Skládám je do nákupního vozíku a když tam pokládám do komína ten poslední čtvrtý karton tak Maruška mi řekla úplně vážným hlasem „ Maminko to stačí“ tou větou a tím tónem mě totálně rozsekala. A nejen mě, smíchem se začaly dusit i dvě paní co stály vedle nás. :oDDDDDD Ještě zásobu rýže, neb měli v akci tu mega mňamkovou v ceně tý nejlevnější. To bude bašta :o))


Jak jsem psala, Martinek mohl přijít o 3 minuty dřív. Táhla jsem z auta 2 banánový krabice a do každý jsem šupla karton mlíka, abych to vůbec pobrala. Takže to vypadalo jako když nesu prd , jen nebylo jasný, proč jdu tak šejdrem :o))) mladá síla Martínkova by bodla, nu což, zase posilka :o))))

S Martínkem jsme zavzpomínala na matiku, zítra píšou písemku. mají zrovna tu část matiky co vám v životě k ničemu není a zrovna tyhle témata jsem nechápala ani hodinu po skončení hodiny a druhej den okno. Už ani teď nevím o čem to bylo a to mi ten název těch klikatic připomněl Martínek odpoledne :o) U našich se vše stěhovalo půl metru od oken, v pondělí je budou měnit za plastová. Dělají to v celém paneláku. Takže všechno vzhůru nohama.. no ale bude zase na několik desetiletí pokoj.

3 komentářů:

Jill řekl(a)...

Nestíhám přečíst všechny Tvoje příspěvky, máš to pěkný romány. Ale to podstatné vím, je fajn, že jsi zase šťastná, zasloužíš si to a moc vám to holky přeju!

Dadouch řekl(a)...

Maruška je prostě kouzelná a moc mi chybí smíšek ;o))) Užij si to a těším se na fotky ;)

dib řekl(a)...

maruška přešťastná s beruškou je TAK typická!! nádherná, fotka aj maruška..