čtvrtek 7. května 2009

7.5.2009 Cesta na sraz FFF

Tak dnes je velkej cestovatelskej den. Jindra pro nás přijel v 6 ráno, přidělali jsme sedačku, naložili tašky a Maruška se vbudila uprostřed nakládání. Hned volala „stejdáá“ a kde je Ťapulína. Já ji posadila na nočník a Jindra mezi tím donaložil auto. Maruška na tom nočníku nemohla dosedět a pořád se ptala „počká na nás strejda?“ Myslela jsem že ještě usne , když vstávala o hodinu dřív,ale prd , poslouchala pozorovala byla celou cestu jako andílek trpělivá, ukazovala kočičce co jsme míjeli, Povídala stále „vidíš domy“ vidíš stomy“ „to je pole“ pak ode mě odposlouchala kombinaci „zase“ a tak říkala kočičce „zase pole“ :o)))) pak ci chvíli malovala na magnetickou tabulku a skoro 4 hodinovou cestu zmákla v kuse. jeli jsme dokud byla hodná s tím , že až se jí přestane ukurtování v sedačce líbit tak uděláme pauzu, ona vydržela celou cestu. Přijeli jsme nikdo nikde Lucka s Blaňulí byli někde na výletě Dali jsme si s Jindrou kafčo a vydal as zpátky. Panuje totální neshoda názorů, byl zlatej že nás odvezl takovou dálku protože jsem neměla tušení jak by to Maruška zvládla sama , když bych se ještě musela soustředit na hledání cesty, protože orientační smysl je jedna z mých nejslabších stránek. Nakonec z objíždení rozkopaného Havl. Brodu bylo místo mapových 163km skoro 250. Takže totální neshoda neb Jindra že je to kousek a pro nás taková dálka, ale orientační smysl máme silně podobnej a spolu jsme to zmákli :o)))))) Škoda jen že musel jet domů . Zmákl to za úžasný 3 hoďky na tu motanici sem super výkon. Pomohl nám s taškama nahoru do pokoje, Maruška nám nalinkovala kde bude kdo spát, když se dozvěděla že strejda tam nebude tak si vybrala postel. „tady budu spinkat já a tady bude spinkat maminkám“ Dal si kafčo , co bylo jiný jen se chvíli nevědělo jestli jíný dobře, nebo jíný špatně :o)))) takových lisí s tímhle názorem tu pak bylo víc. Bylo jíný dobře :o))) a jel, i když to Maruška věděla stejnak se nejednou ptala kde je.


Jelikož tam nikdo nebyl a já viděla za rybníkem kvetoucí pampelišky v kterých jsem nestihla Marušku vyfotit, tak jsme se vydali na prochajdu. prošli jsme les a usadili se na louce. Maruška byla z věnečku nadšená.jen jsme ho neměla čím svázat tak to bylo jen na pár fotek, neb stále padal. navíc jsme si na sluníčku nevšimla, že se mi hnula korekce, škoda fotky mohly být lepší. A okolo rybníka byla na cestě jediná kaluž já zrovna fotila tuhle fotku, když Maruška do mí vlezla i s motorkou, kterou jsme pak mohla umet v rybníku páč byla obalená. Takže Maruška jak prase :o)))) Ty 4 hodiny co seděla se jí projevili ve výdeji energie, byla jak ďas, No pár fotek jsme napáchala, Maruška leckdy volala „maminko nefoť stačí „ :o))))


Pak jsme se vraceli ještě jednou neb na louku vypustili kravičky. bylo to to masný plemeno, ty béžový, no museli jsme na ně jít koukat, protože jak byly béžový tak Maruška pořád povídala na tu dálku, že to jsou „oveky“ Když jsme tam šli přijela akorát nazpátek Blaňule s Luckou 73. To jsou poslední u nich si pamatuju příjezd neb pak už to bylo takový průběžný a bylo nás čím dál víc tak se to plete.


Jo vzít sebou ,motorku to byl megapočin. sešlo se jich tu asi 5-6 plus 3 odrážedla a byl o ně neustálý boj. Dětí bylo čím dál víc a bylo to fuk jestli kluk nebo holka. Prostě kluci drandili i s kočárkama a holky nechtěly slízt z motorek.K večeři byly brambory a pečený kuřecí stehno, byl v počtech ještě trosku zmatek a tak nejdřív byla velká porce. Já zobla 2 brambůrky a dokousala kost , jinak velkou porci snědla Maruška štastná že má maso :o))) Holt jí na vzduchu vytrávilo a oběd klasický dnes neměla.Já pak snedla za ní dětskou porci :o))))

Spala v autě tak 3/4 hodinky před cílem, pak už neusnula. Jelikož byla v jiným prostředí tak jsme jí nechala „umlátit“ do postele jsme ji dávala až když to na ní sedlo, jinak do pul 11 jezdilo 5 draků na motorkách kruhy před recepcí :o))))) Najednou to na Marušku sedlo a nemohla vyjít ani schody k pokoji. jsem ji čapla, osprchovala a do 15 minut i s přípravami spinkala jak špalek. Poprvý v životě jsme ji opustila spící, s tím že jsme se na ní chodila dívat.ale byla utahaná spala jak dřevo. Probudila se až někdy v půl druhý když jsme šli spát.

1 komentářů:

Dadouch řekl(a)...

Ta tráva u rybníka je úžasná ;o)