úterý 2. listopadu 2010

2.11.2010 Marečkování a banánová carevna









Jindra má dnes ještě dlouhou. Včera večer se ozvala nečekaná návštěva, jež má moc ráda Marušku a vážila si dalekou cestu nejen pro produkt z naší zahrádky,ale i za Maruškou. Tak dnes Maruška ve školce nebyla. Dostala od pána Halíka pamětní minci v hodnotě 200kč vydanou k výročí …….. svaté Zdislavy. Jelikož návstěva odjela až po obědě a Marušky byla zralá jak hruška, tak mě ji mamča dala uspat , ač už jsem chtěla v 1 hodinu vstávat, tak jsem s Maruškou chrupkala ještě do 3h, protože co jiného, když spali všichni. Ale teda musím uznat, že jsem byla vyspalá luxusně. Takřka v jednom kuse. A ne pul hodiny na vzmožení, pak do školky, po školce něco doma pofackovat, zna 4 hodinky spát. Pak vstát do školky a když se zadaří tak v podvečer ještě na chvilečku lehnout. Prostě paráda to byla. Ale uplně nejmilejší bylo, když mě Maruška ráno objevila v posteli , nadšeně písla „jéééé maminkááá se mi vrátila z práce, já jsem myslela že jseš Macík“ A následně na to mě opusinkovala , to vám byla dávka. Macíku říká mojí mamče, svojí babičce, no jako já, protože já mamče říkám Macíku , tak ji babičko neřekne. Zrovna jako když mojí babičce říká paní Duczynská, protože jí tak říká sestřička, když ji chodí brát krev a podobně a babičko ji prostě neřekne.

Pak jsme se s Maruškou vydali pěšky k bratránkovi Pájovi a jeho Janě a za malým Marečkem. Na kávu a pár cvaků. Maruška nadšená že má Marečka. Opičila se po něm. Když mrskal rukama, mrskala taky,když kopal nohama , kopala taky. Velká ségra jak vyšitá.Snad se dočká.

Snědla jim tam proti mé vůli 4 banány a páty chtěla na cestu. A to jsme vyráželi až po svačince. Svědomí jí dohnalo až venku, kde najednou povídá „musíme jim koupit nějaký banány, oni žádný nemaj“ :ODDDDD Cestou dom jsme ještě zašli do Tesca,maruška nechtěla tou schůdnou cestou ,ale chtěla do toho velikýho kopce. Vzpomínám si se smutnou nostalgíí, že v tom lesíku býval nádhernej klid, když za ním nestál ten nákupní gigant a my tam chodili vždycky z jara na fialky a nádherně to tam vždycky vonělo…..

Nakoupila jsem zásobu banánů, No už mi byly k ničemu, dojídal jsem je v týdnu. Slečna svůj náhlý banánový absták ukojila u Páji. :oD

1004

1 komentářů:

Andrea řekl(a)...

No to by mě zabilo asi..čtyři banány:-)))