neděle 29. března 2009

29.3.2009 Utopení kačeři

Neděle, neděle , stále se jí snažíme mít nedělní, prostě se u nás v neděli odjakživa aspoň jeden den v týdnu odpočívalo, aspoň pokud to šlo, taky to někdy nešlo, tak se prostě dělá. Tak jsme si dopoledne s Maruškou hrály a dívali se na po hádky. Potom jsme se zbalily a šly k našim, neb jsme tam byly pozvány na řízky. Jenže jak nám vyschly boty po sobotě tak po obudí se nám sypalo bláto z drážek , tak ještě nastal velký úklid. Takže jsme přišli tak akorát. Maruška se nemohla nasytit, nevím po čem ji tak vytrávilo,ale zbuchla polínku , svůj řízek, ještě dostala kus ode mě a pak ještě chodila loudit na dědovi, že „ještě maso“ Po obědě měla z bříška pěknou merunu :o)))) Popoledním hromadném šlofíkovi jsme si dali nedělní kávu s buchtama od soboty a pak jsem Marušku vzala k rybníku na procházku. To zas bylo nadšení z kačenek a samozdžejmě průšvih z toho, že jsme pro ně nic neměli. Pohled na střapeček… já tuhle čepici na Marušce miluju, má v ní hlavičku jak kebuličku, ale už bude snad konečně po zimě tak přejdeme na jiný.

U lesíka na hladině se prali kačeři, to byla pro Marušku podívaná. Jak v bojí končili kluci kačeři pod hladinou. Tak to stále komentovala. „perou se“ „utopil se“ „neutopil se“ (když vyplaval), pak začalo pršet tak jsme se sklusli schovat do Tesca, to je pár kroků, koupila jsem aspoň pytlík zeleniny na vaření a Marušce banán od cesty. Protože chtěla být jasně u rybníka i přes déšť, tak jedině se slibem, že koupím něco dobrýho jsem ji dostala z deště na nákupy.
Přijeli jsme akorát na večerníčka, pak ještě Maruška stihla takhle zmasakrovat malé velikonoční kuřátko, které jsem jí tuhle koupila pro radost za 4koruny, ona z něj byla nadšená, raduje se z každé maličkosti, a máme jen na maličkosti, a když to jde, proč neudělat radost :o))) No tak to takhle oblízala v nestřeženém okamžiku a potom tak soucitně vykřikovala „chudák je“ ve finále ho ještě k tomu nacpala na lžičku a druhou ho přitlačovala :o))))) Cestou domů jsme potkali Petra, byl tak namazanej, že jsem ráda, že nás neviděl.

3 komentářů:

Gabro řekl(a)...

To kuřátko dostalo vážně zabrat :-). Když jsem fotku zahlédla, přemýšlela jsem, co se mu tak mohlo stát! :-)))

Jill řekl(a)...

to zmasakrovaný kuře je dost dobrý, jsem se zasmála ;)

Dadouch řekl(a)...

Chi chi to kuře mě dostalo ;o)))))))