neděle 4. července 2010

4.7.2010 slámovej fotomaraton
























Na tu větu nezapomenu .. "ty jsi můj taťka"...

K obědu jsme si udělali manku z kotlet. Objevila jsem díky spolupracovnici sušená nakládaná rajčata a to bašta do masa.Zbytek dne s jsme stěhovali a ven jsme šli až v podvečer. V 7 večer jsme vyjížděli na ryby, sice v tom vedru těžko něco chytíme, ale byla to taková pohodička, Maruška zažila večerní chytání se světýlkama. Já ji nahnala do pole za rybníkem , no na šla dobrovolně, jen co sluníčko přestalo tak příšerně pálit a světlo se změnilo na teplé večerní vyhlásila jsem koulení balíků, Maruška nadšeně šla. Zázrak, nadšené pózovala, teda takřka…pořád by měnila balíky, takže se prostě povedlo něco vyfotit bez velkého lovu. Pro jednou jsem s výsledkem fakt spokojená na ty podmínky. Pár srdcovek z toho vypadlo :o) Zažili jsme legraci při koulení balíků. . Škoda že to Marušce nevydrželo ještě do tý večerně prozářený trávy….Strašně jsme se u toho nasmály. Maruška ač spolupracovala, tak na mě hulákala z každého balíku „sundej mě, nebo budeš litovat“ jak jsem později zjistila, přesně tahle věta je ve Shrekovi. Kdy by to jinde vzala že, než v TV. Tak jsme jí řikala, tohle se mamince neříká a ona na to už tak něžně „nebo já budu litovat Tebe“ :o)))))

Když se smrklo, šli jsme pustit balon štěstí.. jen tak při výročí pršelo. O na narozeninách se Jindrovi nechtělo, že nám zase shoří. Při stěhování ho pořád překládám, krásnej letní večer, rozhodla jsme se, že prostě poletí. První přání vyřkla Maruška , chtěla chytit kapra,pak co ještě tak povídá že chce STREJDU a pak jsem ji teda jedno připomněla, to co pořád mele a s tim souhlasila , tak jsme ještě připsali TEREZKU- Tím strejdou mě teda dostala, tak sama přání co chce, se mi chtělo brečet . Já pod to udělala muří nohy, z té trojice mi nejvíc nezáleželo na tom kaproví :o)))) Co tam chtěl Jindra prát nebudu,taky to bylo moc důležitý. No balon se vznes tak metr, nad rybníkem se naklonil, chytil a shořel. Maruška z toho byla nešťastná, já už si začínám zvykat….

Maruška mě dostala ještě jednou, seděli jsme takhle u toho rybníka a Maruška měla mazlivou. Šla k Jindrovi, on ji povídá „tak pojď ke strejdovi“ a Maruška mu vylezla na klín a povídá

„ty jsi můj taťka“nepřestává mě fascinovat,jak Maruška Jindru zbožňuje. Sice tenhle víkend jí skoro rozcapuje, prut s rybičkami a kufr s doktořinou, ale to původní, ta láska upřímná dětská vznikla z cítění a bez úplatků :o)

2 komentářů:

veronika řekl(a)...

Krasny!!
Pro nekoho obycejna veta a pritom znamena tak moc...zvlast u Vas...:-)
Mikul

Andrea řekl(a)...

marušce to přeju..našla si ta´tku podle svého srdce..a tobě neméně!