pátek 5. prosince 2008

5.12.2008 Mikuláš

Je pátek, jako tradičně jsme šli plavat. Když jsme odcházeli z bazénu tak jsem dávala batoh z plavání pod kočárek a nepovedlo se mi uhlídat Marušku a už byla zakouslá v perníkovém srdíčku na vánočním stromku, ještě si dodala „dobej“ No je to drak ….. naši byli na pohřbu souseda pana Reitra. Měla jsme je tam vézt, měl ho v kostele v Mladějově , jenže se nám to krylo s plaváním, Maruška se stále ptala kdy půjdeme do bazénu a propadla by nám hodina neb tak na rychlo a na naší hodně ranní bychom těžko někoho sháněli, tak jsem dala přednost tiché vzpomínce.


Zásah hasíčů u penzionu pro důchodce cosí hořelo…

dnes jsem hnízdo nelepila. Věnovala jsem se Marušce a balení na víkend. Dopoledne jsme byli v Kauflandu a já jí tam koupila něco k Mikuláši, jenže moje hlava děravá ho tam na informacích, kde jsme ho nechala uschovaný nechala. No potkali jsme Romanu s dětmi a do toho Maruška divoch a bylo to. Tak jsem odpoledne dala věci do kupy a navečír jsme vyrazili ještě jednou. Hlavně jsem si taky zapomněla nakoupit svačinu na víkend, značka pytel rohlíků a paštiky. Vždycky si je předpřipravím a pak jen sahám do kufru auta a jím 2 k snídani, 2 k obědu 2 k večeři. ne ze bych neměla fantazii co namazat,ale oni jsou v autě jak v ledničce a do neděle jsou nádherně vláčný. Takže jsem obstarala dlabanec na víkend a s Maruškou jsme se pořádně provětrali a hlavně jsme viděli 2 Mikuláše s čerty. Maruška alespoň viděla inkriminovanou osobu (Mikuláše), který pak zazvonil (nařídili jsme minutník, ona si ho plete se zvonkem) a za dveřmi už nebyl, ale nechal jí tam tašku s nadílkou. Koukala celá vykulená a ještě dnes (píšu v úterý) když zvoní zvonek tak povídá „Mikuláš“ tak jsme ji vysvětlili, že Mikuláš už nepříjde, až za rok, že rozdal všechny dárky a že nemá už nic. Tak stále slyšíme „Mikuláš, ulít, nahože je, nemá nic“



Mikuláš Marušce přinesl 2 kila mandarinek a pytlík perníčků. 2 malé čokoládové pajďuláky, Mikuláše a čerta a hrnek na snídani s tučňákem, když je tak miluje a tamten se jí rozbil… Tady je vidět jak s respektem nakukuje do tašky. Přece jen viděla ohromného Mikuláše s čerty i když tak na 50metrů a měla před tou taškou nějaký respekt, když ji přinesl ten „Mikuláš“, no ale když už byla tašky vykulená až do dna, tak z ni vyl rarach co chtěl hned sníst „doboty“ hned oloupala čokoládového Mikuláše se slovy „budu hamat“ ………..

Když Maruška usnula udělala jsem si víkendovou sváču a vyrazila do Lomnice abychom večer pokecali a za ranního kuropění vyrazili směr Sychrov. Stejnak bych vstávala dřív jak Maruška a takhle jsme vyrazíli ráno krásně hromadně a večer v pohodě popovídali.

0 komentářů: