pátek 21. listopadu 2008

21.11.2008 ten náš stát.....

Dnes na plavču byly na výběr fotky, co chce kdo na CD, tentokrát to focení nějak odflákl. nebylo to o tom, že se to nedá pod tou vodou ovlivnit ale o to, že za konečnou dobrou verzi nepovažuju fotku kde mám půl hlavy nad vodou. Použitelná byla jen tahle a kvůli té jedné nebudu dávat za CD 150kč, a ještě společný ale ty nad hladinou si můžu nafotit taky. Tak jsem si ji ofotila aspoň s papíru.


cestou domů hraní s fotákem, jako by tady byl ještě podzim…… Z plavča jsem šla na soud, zajistit exzekuci na Petrův plat, z výplaty mu to na alimenty nedá tak aby mě přednostně posílali z toho co mu exsekucí strhávají alimenty. Exekuce na alimenty totiž přednostní je. Jenže tam jsem se dozvěděla šilenosti. Myslela jsem, že když nebude platit, tak to dostanu od sociálky a ta to pak po něm bude vymáhat. Jenže bohužel. Musím ho „nahánět“ sama , Jakmile přestane pracovat, a nebude mít výplatu, tak mě nebude chodit nic. A z čeho budu platit pak nájem a z čeho budeme živi to nevím. Až po několika měsíčním neplacení alimentů mi sociálka přizná nějaké dávky. Takže mě z tohohle šla hlava kolem celý den :O(((( je to podivně udělané v tomhle státě. Ženská která se za celý den nezastaví aby ještě lítala kolem shánění dávek na které má nárok a z kterých živí rodinu. Ty trny jsou dost výstižné…


Odpoledne jsem se ještě zastavila v kobercích a vzala tam zbytek koberce do koupelny, jež vyšel nejlevněji. Zbytek toho huňáče vyšel levněji než nejlevnější z metráže. A koupelna je opravdu studená, pod nohy to chce ťapkalo. Abych v noci naboso neskákala zimou metr nad zem. Takhle tam bude za pár kaček útulněji a hlavně tepleji. Pak jsme tam vyložila naložené auto, na rovnání už nebylo světlo, elektrika stále ještě nejde. Ale tady dokumentace, přivezla jsme tam první kytku a kytky znamenají domov… Tuhle jsme měla na balkoně každý rok růžovou, letos jsem vzala oranž a oproti růžové, která kvetla jak blázen tahle má první 3 kvítky, Tak si ji holt užiju teď no. Pokvete na okýnku.


Tahle na památku, jaká byla atmosféra než jsme tam začali pořádně bydlet. takovýhle světlo jde z ulice. Nemusím mít zataženo, tohle světlo, jež maluje všechno do zlata prostě můžu. Takhle tiché a klidné budou naše večery….


Tohle mlíčko nemělo brčko, tak jsme čekali až nějaké někde vybude ale nestihli jsme to, Maruška si to v místě pro brčko v nestřeženém okamžiku načala lžící. Tak jsem udělala větší díru a upravila jediné silné brčko. Je to prostě koumák. A pro tyhle modrý oči, udělám všechno :o))))

0 komentářů: