neděle 30. března 2008

28.3.2008 Pochod za Rumcajsem 42. ročník

Tak tady je fotoreportáž z 42.ročníku pochodu za Rumcajsem
Tak tady jsou po dlouuuhém přemýšlení jsem z projektu pro tento den nepublikovala 2 fotky z vybraných :o)))))) Chápete mě? :o)))) já sebe nééé

Tohle je první úlovek, jen mě pak došlo že jsem měla zvolit rozložení na třetiny, aby to více lahodilo oku. Jenže při ořezu zas chyběly ty linie v krajích, ale ten starý zámek mě fascinoval a ta barva vrat taktéž.

Nevím proč nám vyteklo pití z Marušcina hrnečku do tašky. Naštěstí jme na to přišli v Holině 200m před Veselkovými, tak jsme se tam stavili. Paní Veselková zrovma pekla buchty, jako každou sobotu ze dvou kil mouky a úžasný jako vždy, nijak neošizený. Byli ještě v troubě, no ale známe paní Veselkovou, kdo přijde je pohoštěn tak přes protesty jsme dostali skoro celou výbornou roládu. Měli jsme ji na Prachově k svačině, i Maruška rohlíky šli hooolt stranou. Tady je pohled z jejího okna, nazvala bych ji "domov" a vůbec když tam běhá kupa dětí a vonějí tam takhle buchty.

To by nebylo abych mezi fotky nedala jak Maruška ťape v lese na svém prvním pochodu. Šli jme 15km s Maruškou nás to vyšlo na víc, s tím věčným honěním. batole si holt udávalo samo směr a zkoumalo přírodu. Máme teda ještě realistyčtější fotku jdy jsme tlačili kočárek lesem, svahem do kopce z Jinolic na Brada. Jenže na tý fotce to vypadá jak rovinka, jen já tam mám podezdřele zapřenou pozici nohou :o)))) Jinak trasa vedla Prachov, Jinolice a přes Brada zpět do Jičína zadem.

Tak tuhle povazuju za TOP asi, ale ve fotáku jsem si nevšimla, že popředí je rozostřené.

A tady hádejte kde jsem byla..........

Úchyl na kytičky, vždyť mě znáte......

Jenen prašivej pařez...

Miluji mechy (že by taky kytka?:o))) né jen rostlina) a nemohla jsem si vybrat mezi čistou zelení na druhou stranu se mi líbí na te druhé i ten les, i když v měm jsou přepaly. Takové světlo skoro tajemné mě přijde :o))))

Marušku na žebriňáku na Bradech jsem si nemohla taky odpustit, takže ještě jedna pro "Maruškofily" a příbuzné a známé co sem nakukují....

Za rybníkem Kníže mě přitáhl tenhle kontrast nebe a chudinka strooom vypadal i zdravě že by Ema?

Tuhe fotku jsem chtěla jako závěr. Jako první jsem fotila bránu nastojato a na závěr jsem chtěla pohled jakoby zemdlelého turisty po 15km tůry. Plácla jsem foták k zemi a cvakla. Fotky na šikmo fotívám, ale tahle mi přišla, že na tu náhodu a nemíření vyšla zajímavě. Ta turistka je spoluťapajíci kamarádka Lenka.

Tohle jsem chtěla vyfotit Marušku, aby mi ji tam Lenka podržela, jenže stála za ní to nebylo to ono. tak jsem šla v dřepu schovaná za Cipískem vzpírat batole. Lenka zas na to prd viděla a mou představu nepochopila, že jí tam má koukat hlava. Ale ve výsledku to je možná i ono, je vidět, že je to ještě takový Cipísek náš co nikam nedosáhne.....

Tak tahle je poslední z pochodu, chtěla jsem Marušku vyfotit u brány jak tam pobýhá s darovaným balonkem s rodinkou z Řáholce namalovanou na něm, jenže vylezl Oskar jsem se špatně vytočila a chytla naprosto přímé slunce, i když na té fotce vznikly jen obrysy přijde mi zajímavá v něčem a nevím v čem. Podotýkám že jsme vyšli v 9.30 a tohle je foceno v 17h odpoledne.

Tady ještě jedna poslední,jeli jsme poro mamču do Ohavče a já chytila tenhle zlatavej západ slunce....

15 komentářů:

dib řekl(a)...

uf.. barbarko.. mňam!
brána je krásná, tím že je zámek mírně nahoře si myslím, že kompozici bylo dáno dost :-) uštíplý strom s větičkou borovice je taky parádní.. a moře úžasné :-) krásné fotky, fšecky!!

Lucka73 řekl(a)...

Barbarko - teda to je amzec - tolik fotek!!!

Zámek na dveřích -. vypadá to celý jako hliněný - zajímavá barva....
U některých těch "sluníčkatých (muškáty, západ slunce, Maruška v lese - tam jsou dost přepaly a je to škoda - jinak by ty záběry neměly chybičku...
Ten uštípnutej strom - to je parádička!! Možná bych dole ještě trošku říza, aby toho mázlýho v popředí nebylo tolik a nenutilo to šilhat -ale mooc povedená fotka.
Pláž - príma vlnky, i ty odlesky se mi líbí...
Prašivej pařez - to je něco, co se líbí mně - parádička... (asi proti nebi to nešlo vyfotit, což? to by ten kontrast byl bombastickej!!!)
Maruška na žebřiňáku - paráda - ty stíny to dělaj krásně plastický...
A "pahejl" proti nebi - krásný barvičky!!!
A mech - tam se líbí ten strom zepředu - jak je to s tím listím, zase je přepálený nebe :((

A asi sem nepolezu, páč komentovat místo jedný 15 fotek - to je mazec :o)))

meowth řekl(a)...

juuu! zase jedna krasnejsi nez druha! jsi vazne moc sikovna! vzdycky se tady u tebe kocham!

čiřikaví řekl(a)...

mne se moc libi ty dvere - ten jednoduchy zamek vs. popraskany drevo - nejsem zkusena co se tyka nastaveni fotaku, ale kompozice fotek je dobra :)

Michaela K. řekl(a)...

vedou u me dvere a srdicko u vody, to je krasa

Monča řekl(a)...

u mě vyhrálo to okýnko s muškátem :)

klarissa řekl(a)...

...ty mi dáváš....jak má zbejt čas na ostatní.... :o)...fotky máš pěkný...a Maruška je slaďoch...

Celenka řekl(a)...

Tak jsem prošla tu trasu po tvejch fotkách, máš moc krásný záběry, holt to máš ve voku.
Zase chválím vodu, to srdce v písku, to je bomba. Parádní je i šikmej Jičín a ten ustřelenej (nebo ufouknutej) stom, taky paráda. Zámek na dveřích, další perlička. No nebudu to pracně vyjmenovávat-všecko se mi líbí...Jo a protože jsem ten českej Ráj jezdila loni na kole, tak vím přesně tu trasu, co jste šli a je to teda samej krpál škaredej.

Dadouch řekl(a)...

Týýýjo Liduš to je super dokumentace, ani se Ti nedivím, že nemůžeš vybrat jen jednu.... Jsem na tom stejně :o))) Super fotečky, jedna hezčí než druhá.šikulka...

Ratu řekl(a)...

miluju srdíčko u vody na první pohled:-)

Marti - Norreen řekl(a)...

jedna fotka krásnější než druhá. A máš pravdu, že z té druhé na člověka přímo dýchá teplo domova

Gabiks řekl(a)...

parádní dokumentace, moc krásné fotky - všechny ...
Marušce medaili za to, že ušlápla 15 km.

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anastazie řekl(a)...

Mně se nejvíc líbí to srdíčko u vody, je to takový prosluněný

Lesana řekl(a)...

Srdíčko u vody a uštípnutý strom - tak ty u mne asi vedou.