neděle 23. listopadu 2008

23.11.2008 Oslava





Dnes jsme slavili Maruščiny druhé narozeniny. Ač je má až za 2 dny , byla neděle tak kvůli pracujícímu lidu . Dopoledne jsme byli v Tescu pro salámy na chlebíčky, jela jsem Maruškou a vzali jsme místo kočárku sáňky. Než jsme šli k obedu stihli jsme chvíli sáňkovat a já nafotila fotky s dortem,neb odpoledne až dorazí návštěvy už nebude čas. Když jsem odnesla dort. Maruška stále mlela „pejsek, dobrej, dáme“

Moc se mi líbí tahle fotka, ta svíčka a ta nenechavá ručička za ní…. Maruška se tak vrhla po dortu , že chytila to teplo od svíčky a pak se bála že pálí, ač se nespálila jen se moc přiblížila. Pak jsem ji na focení utáhla na bombony co byly na dortu. Než jsem dofotila , byl dort obraný . zůstaly jen fialové, o těch tvrdila, že jsou „pinavý“. Když se mi rozpadla dvojka, píchla jsme tam 2 klasické svíčky a Maruška byla nadšená že „pejsek svítí“ Nafotila jsme serii ale ne všechny jsou hezké. Tohle zimní světlo je na prd. S bleskem je to přesvícené , se ztlumeným tmavé a bez něho zrnité nebo mázlé, ale nějaké vyšly. Po obědě všichni přijeli Holíňáci, i teta Maruška s Otou, teta Maruška upekla Marušce druhý dort, byl opět nádherný.



Pak se šlo připít a Maruška okamžitě letěla pro svůj hrníček a chtěla připít taky. Pak chvíli koukala cože to děláme, trochu vyjukaně a pak jsme ji postavili na židli a začala s námi ‚ťukat.

Začerněmá osoba nechce být publikována.


Pak jsme ji povolili se pustit do panenky. Tak ji obírala prstíkem a stále mlela „panenka dobrá“ :o))) Lízala a lízala. Ve shonu jsem nestihla uvolnit místo v kameře, tak jsem neměla na co točit. Ale na poslední 4 minuty jsem na kousek nacpala tuhle super akci. Pak si stoupla ještě na židli, nadzvedla sukýnku a začala zpívat „maličká su husy pasůůů“ umí ji celou :o)))

Doslala krásné dárečky a nějaké korunky , které ji nechám na plavaní a přidám to na další kurz plavání. Voda je Maruščina vášeň. Miluje ji, celý týden se ptá „plavat, do bazénu „

Já jí koupila veliký plastový auto (bagr) s kostičkami. Sice už použité , ale to přece nevadí. Hlavně že byla nadšená . Zabalila jsme ji ho, aby si užila rozbalování. A to si teda užila , trhala papír po kostičkách tak 10 na 10cm dávala ho strejdovi Pepíkovi a říkala „dědovi dej“

Všichni jsme si to moc užili , Maruška byla totálně nadšená. Jen mě mrzí byla jsem na WC a vylezla jsem a Maruška držela krásný barevný hrníček s pajďulákem, co dostala od Holíňáků. Ona je na vše opatrná, ale já stihla říct jen pozor neupusť ho a natahovala jsme ruku. Jenže Maruška jevila známky únavy veliké a najednou v mžiku „křáp“ a nádherný hrníček byl rozbitý. Měla ho mít na snídaně. Fakt jsem ho obrečela, i když je to jen hrníček, ale já byla na měkko, nestihla ho ani trochu užít… no když už.. mohly by mám ty střepy přinést štěstí….


Maruška jak byla unavená, tak se najednou probrala a tahala bagr za lžíci po celém bytě a vykládla a nakládla kostky. Tak jsem ji ještě chvíli nechala. Pak koukám ona na posteli na krku můj foták a povídá mi: „Maminko, fotím, naučíš? „ A v čích vyloženě tu otázku. a koukala stále foťáku oko měla na objektivu a povídala „umím“ pak se ji ho povedlo 2 krát po sobě zapnout, což konstatovala slovy „naučim“ tak jsem jí ho radši zabavila, než mi strhne zoom. Kdyby ji upad, bylo by to na měkkou postel, ale zapínání se jí nějak dařilo :o))) A jelikož ručičky byli všude, tak aby nestrhla vyjíždějící zoom. Tahle fotka je focená otočením foťáku proti ní, jak ho měla na krku. Kuliferda no…..Táta poslal Marušce přání po SMSce a pusu.


Další fotky aneb momentky na několik způsobů jsou TADY

1 komentářů:

Jill řekl(a)...

Marušce všechno nejlepšííííí!