středa 11. března 2009

11.3.2009 od čerta k ďáblu

V noci mě probudila polička.. vypadá to jak bláznivina, ale začala mě tak bolet hlava, že jsem její ostrý roh cítila i se zavřenýma očima. Mě vadí ostré věci proti očím odmalinka, ale při té bolesti se to stupňuje, takový zvláštní tlak do hlavy. (nemyslím poličku kdo ví kde na zdi, mám ji přimo nad hlavou v urpvni parapetu na okně, dávám tam telefon a pod..) tak jsem se musela otočit a tak mi zas mrzly nohy neb náš nejhorší chlad, sálá právě z těch zdí. Ráno jsem Marušku dala vyčůrat a poprosila, ji, jestli si nemůže 15 minut hrát s kostičkami, než přejde ta nejhorší bolest způsobená otevřením očí do světla. Stihlo to zabrat za 10 minut kdy se mi pod peřinu zařaly stěhovat ledové kostky se slovy „kotiky ožejeme, studený sou“ Pak jsem jí dala snídani, oblíkla a vyrazili jsme směr auto , když jsem složila kočárek do kufru, Maruška povídá „chudáček, chudák“ ale tak soucitně. To má z toho, když vyfoukla nafukovacího pejska tak jsme jí řikali, že je chudák, když nosila místo pejska kus igelitu. Ona so to spojila s kočárkem a tak byl „chudák“ když byl složený v kufru. Na sídlišti jsme ho vyložili a Maruška běžela nadšeně naproti dědovi, když ho viděla, ale hned hlásila „nezdžíme, jdu cvičit“ Celou cestu na cvičení mi sama vykládal básničky a písničky co tam jsou v permanenci. Dnes jsme se tam potkali s holkama co se známe ze základky. S Lenkou a Romčou, škoda že to nevychází častěji, děti jsou stejně starý a moc by si rozuměly.


Maruška dnes razila heslo“ Lepší blbě sedět než dobře stát. Ze začátku seděla tam kde já a nějak se nechtěla zapojit. Sice na téhle fotce jsou přepaly , ale už je tam vidět dnešní sluníčkoooooo. Pak Maruška začala řádit s ostatními dětmi.


Jedna dokumentační jak zateplují panelák nad námi. K obědu byl kuba. Vzpomněli jsme si jak Maruška tehdy do sebe ládovala okurky, tak jsme ji dali 2 plátky. Ona ještě chtěla červenou řepu co měla babička na talíři, tak jsme ji dali kostičku. Těžko vymlouvat, musí si to ochutnat. Okurka ji dnes nejela, tak jsme jí řekli, že ji přijde na chuť až bude větší. Ona pak nabrala na lžíci tu kostičku červený řepy, položila ji na můj talíř a povídala „budu větší“ :o))))) Odpoledne přišel Martinek. Mamča mi pak dala lístek, že mám dlužný nájem, přišlo mi na to inkaso, přitom jsem to platila. Podívala jsem se na výpis z banky. bylo to tam jeden den odečteno a druhý den přičteno. Hned jsem dala klus do banky, tam bylo všechno v pořádku čísla seděla, kam jsem to měla poslat.. z banky mě poslali na poštu.. z pošty mě posílali do banky….. takže od čerta k ďáblu. Pak jsme ještě procházkou zašli na nákup, měla jsem přinést cukr v akci ten nebyl tak jsem měli jen procházku. Když jsme odjížděli , tak Maruška chce tradičně řídit auto. Když seděla v sedačce, tak poprvé s rozumem pronesla „budu větší“ Říká to bez toho „až“ že by dostávala rozum : :o))))

3 komentářů:

Jill řekl(a)...

míčky parádní

Dadouch řekl(a)...

Teeeeda, ty míčky jsou fak super ;o) a sedicí Maruška také :o))))

milu řekl(a)...

Balónky a Maruška jsou krásní