pondělí 16. března 2009

16.3.2009 První kafová

Dnes jsme měli tradiční dámské dopoledne hra a vaření, kapustičky ze slevy skončili celé v polívce, já je tak miluju, prostě zelené koule v polívce top je extáze :o))))) K tomu jsme udělali škubánky s mákem. Maruška chtěla loupat brambory, tak jsme museli stírat :o))) No Maruška se cpala , až měla boule za ušima. S omakovanou pusinkou a rukama konstatovala „stačí hamat maminko“


Pak jsem šla mýt nádobí a já proč je takovej klid a Maruška u stolu, prstama nabírala v doze zbytek hmoty na škubánky co zbyla , tak jsem jí tam dala na zítra. A brumlala si pod fousy „kubánky. moooooc dobýý“ Vybavila se mi příhoda z dětství , já nevím proč, nechtěl jsem tu noc spát u babičky, ač jsme tam byla vždycky ráda. Tak jsem si vyjednala, že tada budu, ale jestli by neudělala k obědu škubánky , byly mi slíbeny a druhá den byly bramboráky. Já to v tom věku a výchově, že se nemá lhát a slibovat a neplnit brala jako velezradu dětské duše :o)))



Brutální přepaly ale prostě dokumentační. Dnes jsme si v kutlochu dali první oficielní návštěvový kafe, a s těma nejlepšíma lidičkama který znám. Přijeli si pro ten cukr. Chtěla jsem začít péct jen co Maruška vstala , ale nestihla jsem to. Akorát přijeli, pobyli jen chvilenku a zase jeli. Bylo tu najednou divný prázdno, nevím asi to byla příprava na noc kdy mě chytila podivná smutná nálada , možná vím a nevím proč, všechno se ukáže časem. Maruška je tak zadívala na jeden poverpoint se zvířátkama tak ho chtěla stále dokola a já u toho peka, že jsme zazdili Večerníček. Do toho se vrátili mí přátelé domů a moje sestřička si udělala skype účet a tak jsme zahájili konferenční hovor, kde je Maruška dostávala tím, jakl se jim zalíbil jejich Trabant. Pořád do mikrofonu říkala „trabant“ Tak jsem jí u toho pustila večerníček na .youtube no výhoda moderního světa. Po usnutí Marušky jsem bojovala sama se sebou až jsem šla radši spát.


3 komentářů:

Jill řekl(a)...

ňám... kapustičky taky miluju, zapečený se slaninou a tunou sýra, ale škubánky, po těch bych se utloukla

JaninkaD řekl(a)...

Mňam mňam, škubánky s mákem já tuze ráda!

Dadouch řekl(a)...

Jedna fotka hezčí než druhá ;o)
Ať je brzy líp...........