úterý 1. září 2009

1.9.2009 když děti nelžou :o))))


Ještě že je na MD málo stanovených termínů, jen než jsem s Maruškou za krkem našla adresu úřadu, vyhledávač nějak nevyhledával, no ale nakonec se zadařilo a s dopisem v obálce jsme se vydali s Maruškou směr podatelna, podat žádost o prodloužení smlouvy na byt ve kterém dle jejích údajů vlastně vůbec nebydlíme. Šli jsme dnes s kočárkem poměrně ostrým tempem a já zjistila, že moje třešňová noha pořád ještě bolí. Holt létat ze žebříku z výšky přes 2 metry se prostě nevyplácí. mám asi doživotně po poklusu a to už je to tak 7 let. Po cestě domů jsme se stavili v pekárně s cukrárnou pro housky. Maruška konečně bez chrapotu tak jsme se jí řekla, že jí koupím zmrzlinu, když sní oběd…no upřímně mě řekla, že ne :o)))) Jenže já jí potřeboval udržet v kočárku abychom byli doma co nejdřív, tak přece jen dostala Ledňáčka :o))) no oběd nejedla. Holt mluvila pravdu , to se cení no. Včera vymetla talířek, měli jsme to samé, dnes do toho ďoubla a vzala si suchou housku. Že by začínala chápat, jak jsou prima křupavý housky z pekárny :o))) S uspáváním byl dnes boj, a pak se zas nemohla vzbudit .. celá maminka:o)))) Vždycky ze zachrula a spala dál. Nebudila bych jí,ale spala už opravdu dlouho. No abych nezapomněla před spaním nám začalo období „pvoč“ (proč) Maruška „maminko chci mlíčko“ udělala jsem jí mlíko Maruška: „co to je? „ já „mlíčko,chtěla jsi ho“ Maruška „pvoč? “ …. „maminko chci pití“ udělala jsem jí pití Maruška: „co to je? „ já „pití,chtěla jsi ho“ Maruška „pvoč? “ .. to nebude jednoduchý období :o)))))



Včera se neviděli tak to bylo vítání …Jidra musel domů dřív a tak jsme ještě stihli večerní hřiště…








Tak dnešní hřišťový focení pořád nechápu :o))) Maruška si dnes zamilovala sedátkovej kolotoč, takovou tu židli pro jednoho.Dřív se na něj nějak bála. S tímhle výrazem jsem ji tam točila dobře přes půl hodiny. Jazyk vyplaženej, vlasy odstátý odstředivou silou. Pořád hlásila , že se motá,ale nechtěla přestat točit :o) Využila jsem polohy zakloněno a šla cvakat portréty z pohledu zhora. Ač kolotoč nelze zastavit , prostě se fyzikálními zákony pořád někam hýbe, pokud v něm někdo je , tak mám u všech dnešních portrétů oři ostrý tak jak mají být, jen to zmenšení na web jim dalo zabrat . Ale je ostré to co ostré má být hlavně , přes neustálý pohyb objektu :o))) Dnes jsem těžko vybírala tu nej, jsou to jasně spíš srdcovky :o)


Bábovky nám dnes nějak nešly, noc suchej písek, ale nádherně se v něm brodilo. Maruška si jasně musela sundat boty taky, A večer ve sprcháni…

„pvoč se mám mýt?“

„protože jsi špinavá“

„pvoč jsem špinavá?“

„protože jsi byla na písku“

„ ahááá, pvoč?“

……….to bude náročný období , No ale jelikož nejedla oběd, tak jsem k večeři ze zbylí rýže v lednici udělala rýžovou kaši s jahodami. To byl vymetej taliřek :o)))) Před spaním jsme zase četli pohádku ač tu máme jiné knížky Maruška má nejradši tu se staré knížky „sedm kůzlátek“ tu jsme měli ještě my, má 12 popsaných stran v rýmech. Dnes jsem četla jen první 3-4 slova z každého řádku a pak zmlkla. Maruška každý řádek bezchybně doplnila. je to opravdu šikulka.

3 komentářů:

krista řekl(a)...

ten balkon je tedy světovej!!moc krásná fotka!!

Dadouch řekl(a)...

Liduš Tvé fotky mi fakt chyběly, ještě, že je dáváš do diskuze ;o) Konečně budu mít čas opět navštěvovat blogy a kochat se. Maruška s Ťapulindou je nádherná, prostě tyto fotky miluji ;o)

Jeje řekl(a)...

Ten barak je paradni! :-) A botky jakbysmet :)
NO samo maruska tez, ale toto mi padlo do oka :)