úterý 8. září 2009

8.9.2009 Pohádkový průvod

Dnes začíná 19 ročník festivalu Jičín Město pohádky .Dopolední kafčo . I když dostat se na něj je někdy na dlouho, když má Maruška svůj den . Když už je Maruška ustrojená, tak si vzpomene čůrat. Tak ji posadím a jdu zatím sebrat kostky o jejichž uklizení prosím už půl hodiny před odchodem. Uklidím kostky.. Marušce se přilepí nočník na prdelku, tak ho trochu vyleje, než vydrbu koberec, jsou zas rozházený kostky….před polednem mi volali z úřadu, že musí vyřešit moji bytovou situaci, že v tom bytě co jsem vůbec nemám být, tak mě připravili neklidný zbytek dne a noc, neboť jsem dumala co s náma bude, druhý den ráno se to vyřešilo. Prostě mají na ouřadech b….l. Ale velkej. Marušku jsem budila , abychom to stihli. I když vůbec neprotestovala, neboť se strašně těšila. Tohle je první fotka. Zapomněla jsem přehodit nastavení fotáku z večera, teda nastavení celé ne, ale ISO mi tam zůstalo. Tak první fotka se mi tak nějak libí, ten výraz a barvy, i když je tam mnoho přepalů vypadá tam Maruška jak andělíček. Stavili jsme se ještě v papírnictví a já koupila tužku na kůži a Marušce jsem na ručičku vypsala telefonní číslo, bohužel to teda nešlo malým, ale zase to byla jistota, protože všude stovky lidí a takovej prcek se zatoulá hned. Na Sychrově před 14 dny bylo taky mnoho lidí i když na xxx krát větší prostor a taky se ztratila během okamžiku. Tak pro klid v duši jsme ji pojistila číslem.:o)))) Průvod byl plný krásných nápaditých masek, fotek mám pár, musela jsme být stále ve střehu aby se mi Maruška nezatoulala v davu. Když vyšel průvod směr náměstí už jsme šli bez tykadel, Maruška je stihla zlikvidovat :o))))






po průvodu jsme skoukli zahájení a první vystoupení na hlavním podiu, Maruška byla unešená kouzelníkem jež vytahoval hrdličky :o))))



dostali jsme korunky na rozšoupnutí , z 200 mám ještě 50 zbylo, ale Maruška byla na řetízáku, na kolotoči, měla cukrovou vatu, dali jsme si k večeři každá párek v rohlíku, namalovali keramického koníka a koupili nataženého Jupíka neb Marušce došlo pití. Prostě jsme si to užili.




Jedna z radostí , cukrová vata, Maruška snědla kus a zbytek nechtěla . Tak jsem ji dojedla. Maruška mi potom řekla „ maminko ty mi všechno sníš“ :oP no já po ní dojídám jen zmrzlinu, protože tu nelze jaksi půl hodiny skladovat, než si zase vzpomene. No a cukrovou vatu, přece nebudu držet ohromnou nadejchanou kouli , než si zase Maruška třeba za 2 hodinky vzpomene , že….To mi připomnělo, že jsem před tím, než jsme jeli dávala do kapsy ještě jednu dvoustovku co měla Maruška od Jindry v kasičce , ať jí něco koupím. Na pohádkách je lákadel neskutečně , tak jsme ji vzala , že ji během pohádek Maruška užije. Maruška na mě vystartovala „ to je moje, maminko ty mi taky všechno vemeš“ :o) No já jsem za všechny korunky co byly Marušky koupila něco Marušce. Ale naše malá dáma to viděla jinak :o)))


Když jsme po Marušce dojídala vatu tak jsme ji druhou rukou tahala od stánku s keramikou kde chtěla malovat na keramiku. Říkala jsem jí, že je na to malá,že jí pak pomůžu, štětcem ještě nikdy nemalovala. Najednou se mi vyškubla , drapla keramický kousek, štětec a už byla na něm čára. Tak jsme ho musela koupit. Maruška tvořila úžasným způsobem.. pán jí podával jednotlivé barvy a Maruška na koníka naťupkala zelenou, červenou, žlutou, oranžovou, modrou.. jen co jí však pán přistčil hnědou, Maruška okamžitě věděla , že je to ta správná barva a koníka do té doby barevného jak velikonoční vajíčko, přetřela celého nahnědo :o) pal mu domalovala žlutě hřívu a ocas a modrý očičko a měla hotovo :o))) Toho koníka si schovám na věky věků :o))) Jako první Maruščino veledílo.




Ač původní plám byl dojít si během odpoledne na sídliště pro auto, přejet domů, tam Marušku převléct a dojít spodem na Ryneček kde od půl 8 hráli moji milovaní Kanci , tak to kvůli aktivitám Marušky nějak nevyšlo. Najednou bylo čtvrt a tak padnul plán B. A to že holt půjdeme na Kance s Maruškou v motýlím, s tím že až se ochladí a Maruška začne být studená , tak půjdeme domů , z Rynečku to máme kousek. Maruška vydržela v pohybu celé 2,5hodiny co hráli. Tančila ve volném půlkruhu před podiem a bavila publikum jako vedlejší produkt :o)))) Bylo to tam nejfocenější dítě :o))) dodnes nechápu jakože někomu pózovala, normálně se zastavila v hopsání, počkala až zmáčknou spoušť a pak pokračovala v tanci :o))) a mě.. mě zdrhá ve většině případů :o)))) Taťka mi hned druhý den nadával, že ho zastavovali a říkali mu, co jsem to za matku, že nechám dítě večer lítat v tílku, tetky udrbaný se mohli zastavit a říct mi to do očí. Bych je nechala na Marušku sáhnout. Byla celou dobu teploučká až po konečky prstíků. Však na ní už v šestinedělí Petr otvíral okno , že je mu teplo ( a to byl prosinec) a v zimě jsme tu po zvyknutí žili v pohodě v 15cti stupních. K tomu se ani nezastavila . prostě žádné týrání dítěte zimou. Na to, jak byla minulá týden zíma se zase udělalo letní i s úžasnýma teplýma večerama, Zvládla i cestu přes město pro auto, tam ještě potěšila dědu a babičku. Mamča byla v Praze v nemocnici. A pak jsme jeli domů. Od auta už jsem jí nesla. Sice to byl další večer proti srsti důsledným matkám, ale byl vážně úžasnej.


Další fotky TADY

0 komentářů: