čtvrtek 21. srpna 2008

20.8.2008 bazén


Tahle fotka totálně mázlá, ale je k ní příběh, jak nás zase Maruška rozřechtala. Byli jsme v bazénu, pocvičit trochu potápění, aby Maruška nezapoměla, děda nám dal stovku na bazén, Maruška miluje vodu, tak jsme šli.

Maruška tam bavila všechny tím, že si od kohosi půjčila odměrku na prášek, nějaké dítě ji tam mělo a nosila vodu z dětského bazénku do brouzdaliště.

Zírala jsem, kde se to Marušce bere, plavat jsme byli naposled, před začátkem prázdnin, to toho Maruška ještě tolik nenamluvila, ale když viděla pásek na plavání, hned mi hlásila že je to "pásek" a to ho naposledy viděla, když to ještě neuměla říct, a teď po dvou měsících, kdy nebyla na plavání, neb je letní pauza to na mě vysolila, chybí mě smajlík s vyvaleným a očima.

Když znovu lezla do vody, přišla ke kraji bazénu a navlékla si plavací kroužky, co jsou místo křídélek a teprve potom hupsla ke mě do vody. chybí mě ještě větší smajlík s vyvaleným očima,

Největší legrace byla, když jsem Marušku dolámala z bazénu do šatny, hned hnala ke skříňce protože věděla, že tam na ní čeká " kokička" jakmile ji vyndala, nacpala ji do kruhu, řekla "bazén" a nacpanou kočku v kruhu nesla směrem ke sprchám, že tamtudy zas půjde k bazénu. O to se pokoušela si 3 krát, vždy odchycena, protože čas nás tlačil, abychom nemuseli připlácet za přetažení limitu.

Když už jsem ji ulovila, ustrojila a strojila se já, tak přišla rodinka se skoro stejně starou holčičkou a šli se převlíkat do kabinky, z které dole koukají jen nohy. Maruška u kabinky zaklekla, kočíčku v podpaždí, hlavu strčila do té škvíry pod dveřmi a začala tam na ně nahlas hulákat: "paní, panííííí, panííííí"



Podvečerní návrat, jako vždy procházíme Husovkou po 19 té hodině. Opět nádherné smrákání.
Tahle je mázlá, ale je vidět ta radost, kdy Děda dělá Marušce koně, bylo by spousta skvělých momentek s obličejem blíž, jenže už je podvečer a ti dva jsou moc rychlí, na množství světla , foták prostě nestíhá..... blesk jsem nestihla zapnout

Příběh o usínání:
Marušku jsem dala do postýlky, ani moc neprotestovala, jen jsem se divila, že na to, jak už si mnula očíčka je najednou čilá a že si v postýlce povídá a vyzpěvuje : "plínu, dolů, plínu dolů" jsem myslela, že si tam prozpěvuje jen tak, pak brek, že "čůůráát" tak jdu k postýlce, že ji dám vyčurat a koukám, ona svlečená a to i s plínou. Copak o to, tu plínu umí, nebo když má pyžamko, ale dnes spala v medvídlový kombinéze, i té se vyvlíkla.... Tak se vyčurala, řekla hají a šla spát, už jsme bez plínky 90% obřas se ještě počůrá, ale na polední spánek je problém ji navlíknout plínku už se bráni "neci" už je to holt velká holka....

0 komentářů: