úterý 26. srpna 2008

25.8.2008 mlíko


Tak původní plán byl jiný, s fotkou do projektu, nakonec to dopadlo tak, že tohle je nouzovka s hodně smysly….. Leckdo loví kapky, aby se mu je povedlo vyfotit, mě tahle dnešní spíš symbolizuje pohár, který se chystá přetéct, kapičku po kapičce, ten můj pohár je tedy plnější než ten můj hrnec….to je mlíko na kaši pro Marušku.

Dnes se 4 krát počůrala, ale už týden si měla maximálně vlhké kalhotky, když si nestihla říct, Petr na ní řval, že ji omezí pití, fakt není normální, zakazovat dítěti pít. Začínám si myslet, že se Maruška počurala z toho, jak tu řve, když jsme doma nebo venku jen spolu, tak jsem neměla s Maruškou žádnej problém, vždycky si řekla. A zakazovat jí pít, to je ubohost. A taky ji zakázal babičku, že tam nepůjde, když zlobí, když jsem se ohradila, vyjel na mě, že si nesmí vychovát svoje dítě…copak tohle je výchova, akorát řve, všechno ji zakazuje za věci, které takhle malé děti dělají normálně, jako že se ještě občas počůraji, nepřijdou na první zavolání….Nechtěla jsem se s ním hádat, dnes jsem na to neměla sílu, tak jsme zůstali doma a hráli jsme si s Maruškou. On hrál na počítači fotbal a v televizi běžel druhej….naživo. Když je po práci doma, má si užívat dcery a vychovávat ji, když o tom tak mluví, učit ji básničky, písničky, barvy, počítat…..To je keců o výchově, ale u něj se to zakládá snad jen na řvaní, nevím ani že by ji naučil i obyčejné Paci, paci…

A mlíko je taky fenomén, připadám si jak hňup, když mu říkám, ať ho nepije na žízeň, je to drahé jak blázen, já mlíko miluju a musím si ho odpustit, protože bychom prostě nevyšli. Jen když počítám krabicí mlíka na den na vaření a pro Marušku, tak je to za měsíc peněz jak šlupek,a pro mě je hlavní, aby měla Maruška , protože ta ho miluje a několikrát za den si o mlíko řekne. Tak jsem ho přestala pit, maximálně lok, dva, když dopíjím třeba krabici a odnášeji to zuby, začaly se mě pěkně sypat, jenže co mám dělat? Při dnešních cenách mlíky, když budou 2 na den (1 a něco zvládne Maruška) tak 1/3 rozpočtu padne jenom na mlíko…. tak aby měla Maruška, tak si prostě odpustím, co tak miluju, nedá se nic dělat, dokud nebude líp, kvůli miláčkovi Marušce se toho vzdám, ta roste, ta mléko potřebuje…. ale Petr ten ne ten se ho nevzdá, připadá mu, že za nic nemůže a že si žijem nad poměry.. nemám chuť to komentovat. Budu jen doufat, s tím jak se mi sypou zuby, že až bude líp, že budu mít ještě to maso čím kousat….

je něco veselého, Marušku se mi nepovedlo přes všechny pokusy uspat v poledne, odpadla v 18 hodin a vzbudila se v 19h, chtěla „pršo“ tak dostala kójo, pak stále mlela dokola „pršo“ tak ji říkám, že už není, že to vypila. Ježe ona si začala šmatat pod tričko tak kde má prsíčka a povídá „ prša, mám, malinký“ :o)))))

1 komentářů:

hliska řekl(a)...

holka ani nevíš jak ti přeji, aby jste i s Maruškou byly v pohodě. Ale myslím, že jsi silná dost, a že to jistě zvládneš.