sobota 5. prosince 2009

5.12.2009 Jarmark ...

Vstávání v mojí druhé rodině je prostě jako v té biologické jen v téhle se prostě mito zdravé vydatné snídaně preferuje KAFE :o)))) už 11 let to děláme stejně , vybírání vstupného na adventní trhy na Sychrově. Vždycky se najdou tací, kterým se nelíbí cena a tací s kterými si zahrajeme slovní fotbal se slovíčky a ještě je u toho legrace. Ale letos mě teda neudivovaly záchvaty smíchu ani nadávek. Hotel Sychrov jež byl teď postaven u zámku a nemá se zámkem nic společného krom jména rozdal tisíce volných vstupenek, aniž by se dohodl se zámkem nebo s organizátory jarmarku. Takže aby vše bylo přehledné a zámek věděl, kolik mu má hotel dávat tak….když si lidičky vystáli frontu na vstupenky, my jsme je poslali do hotelu , kdy si za vplné vstupenky vystavené hotelem vyzvedli v hotelu orazítkované a podepsané pohledy, ty pak přinesli k nám na kasu, my jsme jim za ně dali lístky… prostě dědeček měnil až vyměnil.. a zámek to pak podle počtu pohledů vyúčtoval hotelu. Nebydlíme my náhodou v Česku :o))))))







Na focení jsem se dostala až v podvečer když jsme zaklapli kasu, ale atmosféra jarmarku na kterým se stmívá byla (až na tu zimu) úžasná voněly svíčky, jehličí, lampy a hřály dřevěné uhlíky pod pražírnou kávy.



Když jsme dorazili do Lomnice tak jsme vyrazili na kafovací maratón . Přiznávám se že mi chybí Turnovská chata kam jsme vždycky jezdili přespávat, jenže to nás bylo tak nějak víc a byla větší bžunda. A na chatě nebyl pro lidi kam šlápnot. Dnes už je všechno jinak, časy se mění. Já jsem pořád ještě romantik, ale tátovi v 50 už nějak loupe v kříži :o)))) no. Ale co, hlavně že jsme spolu. Stavili jsme se u bráchy Beďi a pak jsme šli k Hance , Ta je taky z mé adoptivní rodinky, jen se známe nejmíň, protože s náma už nejezdila . Její David nám udělal suprový ledový kafe a my zatím pobyli s ním a jejich dětmi, než se Hanka vrátila z andělování. Na devátou jsme měli tezervačku naproti v hospodě, páč tam bylo nabušino a s Béďovým bráchou , jehož jsme potkali před hospodou a jeho dcerou jsem si zašli na dvě, protože víc stejně neumíme, Ségra ta má mladší tělo a šla ještě pokračovat a my s tátou zasedli k telce. Byli jsme tak utahaný že jsme ani nepovídali, no na druhou stranu jsem se docela těšila, že konečně uvidím jeden celej film a to ještě jeden z našich oblíbených. Gladiátor….no hádejte..a všichni v chaloupce pod bezem spali a spali :o)))) No už nám není dvacet a holt usínáme u telky no :o)))


2 komentářů:

Andrea řekl(a)...

sychrov je moc hezkej aže jsme v 4echách si, bohužel, nelze nevšimnout téměř na každém kroku:-(

Jeje řekl(a)...

ty tvoje detailiky miluju!