sobota 10. ledna 2009

10.1.2009 Sáňkoví stěhováci


Tak jsme po 5 dnech konečně doházela blog , když jsme chytila kus signálu a pak koukám samá Maruška , se teda stydím, až na pár omrzlin je tam ona, ale když já z ní čerpám sílu a k fotkám vyprávím příběhy….. nebojte, ono zas bude něco jiného . Snaha i byla ,ale venku je taková zima, že mi zamrznul i Zoom na foťáku a nechtěl ani tam a ani zpět. tady je důkaz, že i Maruška dovede kručet,. Byli jsme ve městě se sáňkama. V sobotu je kvůli trhu nabušené všechno, kde se dá zaparkovat. A obvzlášť v jednosměrce u pošty. Tak jsme to vzali do města se sáňkami s tím, že se Maruška provětrá a nebudu řešit parkování. Byla jsem v bazaru pro vyhlídnutou skříňku do koupelny pod umyvadlo, neb tam akorát čučí syfon a není kam co schovat a za pěknou bílou velkou dřevenou jsme dala 250kč. Naložili jsme ji na sáňky a jeli dom, Maruška chtěla pěšky a v půlce Husovky na ní padla únava a chtěla nést , to nešlo, už takhle mi to špatně jelo. Na hlavních ulicích už je prd sněhu a trávníky na ulicích nejsou . Tak měla na výběr buď to dojít , nebo skočit na sáňky. Rozhodnutí nepadlo žádné, posadila jsme ji na sáňky, chvíli brečela, že to spadne, ale pak , pochopila, že maminka to přivázala dobře a že tahle cesta je nejschůdnější, za chvíli byla zas veselá holčička a my skříňku doma a nasycený kyslíkem….


Po obědě se rozhodlo, že se společnými silami zlikvidují Vánoce, no bylo toho až až, ono se to nezdá, ale těch serepetiček co je po bytě. Tady vyfocená kočička a Kubik, Marušciny nejoblíbenější hračky, byla na ně zlá (několikrát s nimi praštila o zem a kočičku řezala hřebenem) tak ji zvířátka utekla. Vrátila se dnes a Maruška byla moc ráda, krásně se o ně starala , nosila je v tašce od kočárku a slíbila, že už na ně bude hodná.



Tady obrázek, co mi dala Alenka, Maruška nad ním vykládá co se tam děje. Že tak je prasátko, a pán a že mají domeček, a okýnko a že jsou domů a že je tam strom a do toho ten pupík, to je k sežrání :o)))))

Před spaním se stavila Barunka , přivezla zase něco pro potěšení ač by ho sama potřebovala . Maruška byla pak tak rozdováděná, že usnula v půl 11. Já už to pak vzala s uspávaním a dívali jsme se spolu n fotky v počítači, Maruška si říkala, který chce vidět a pak odešla sama spát. Před usnutím hodinu řešila, jestli spinká Rumcajs , a Manka taky spinká .. dnes je vidělq poprvé, svoje rodáky :o)))) a řešila narozeniny. Ptala se, kdo má narozeniny, říkala, jsem jí že každý. Že ona měla, když dostala ten dort s pejskem a panenku. Maruška hned „byla dobá paneka“ a já že teď bude mít narozeniny teta Maruška a protože má kulatiny, dáme jí dárek (dřív se dávalo na všechny, ale bohužel nejsou korunky) a Maruška hned „dáme pejska“ si bobek myslí, že když má někdo narozeniny, dostane dort s pejskem :o)))) takový mi už předeme rozhovory. Jsou úžasný, ten rozoumek jak pracuje…..


1 komentářů:

Helen řekl(a)...

Liduš obdivuju tě, jak jsi silná. Věřím, že ti Maruška dodává sílu a je to moc dobře. Držím palečky, ať najdete někoho, kdo vám oběma vynahradí ty slaný noci a všechno trápení krásnými dny plnými radosti a štěstí.