pondělí 26. ledna 2009

26.1.2009 Konce...

Stavila jsem se ve směnárně vyměnit moji léta uloženou slovenskou stovku, konečně jsem ji objevila po stěhování. Slováci přešli na Euro a já ji na památku při současné finanční situaci užiju radši pár korun českých než tuhle na památku. Tak jsme za ní po odečtení poplatků dostala 83kč. Mamče jsme vyměnili baterku do telefonu, jež jsme museli reklamovat. Dostala ji od Ježíška a byla nějaká vadná, asi si neškrtla, vyměnili mi ji hned, bez reklamačních procedur.

No a cestou domů jsem nakoukla do obchodu, kde hlásali až 50% slevy na zimní boty. Jedny mám 8 let, to jsem si pamatovala zhruba a ten pán v obchodě mi to potvrdil, řekl firmu i kdy se dělaly a sedělo to. Druhé mám 7 let a do obojích mi začalo letos téct. Tak si říkám mrknu a a uvidím. No skončilo to tak, že jsem si je odnesla. Letní jsou fuk, ty koupím ty nejlevnější, ale v zimě, to chce sucho v botách a když koupím boty za 400 u naší národnostní menšiny, tak mi vydrží na jednu sezónu. Tady jsem za dvojnásobek koupila kvalitní, celokožený kotníčkový boty s kožíškem, který mi zas vydržej několik let. Pětistovku jsem měla ještě nevyužitou od Ježíška babičky, tak jsem ji hned udala k tomu těch 83Kč z té směnárny a ten zbytek holt z rozpočtu, ale žas mám krásný boty na několik zim. Nestihla jsem je blejsknout , ale třeba se je zítra pokusím vyfotit „umělecky“ :o))))))))))))) Maruška byla v krámě totálně nadšená, točila stojany s botami, no to byla zábava. Jsem jí to chtěla zatrhnout,a le pám jí to povolil, prý tam aspoň není chvíli taková nuda :o))))))
Dnes toho končilo poněkud víc, poslední slovenská stovka v rodině ve směnárně, stromek z výzdoby ve městě… kéž by ve mně končilo i to špatný období…..

Maruška na Husovce s velkým nadšením lovila holuby…… taky se při plném svědomí přiznávám, že nad holubem byli kus noh chodce a ještě níž kus stojanu kolo. Ale Maruška a holuby byli moc rychlí a mě se ta akce tak líbila, tak jsem retušovala :o))))

Chtěla jsem jet do kutlochu, ale nebylo hlídání , mamča byla strašně unavená, tak jsem vyjednala, že se půjdem podívat na stůl, potřebuju tam půlkulatý k oknu , jiný se mi tam nevejde. Má spolužačka Martina mi říkala, že nějaký takový dala ségra s mamce na spálení, že měli malou kuchyň, ať se přijedem podívat, jestli by se nám tam hodil. Tak jsme to vzali procházkou dozadu za město. Tahle siluetovka se mi líbí.

Byl trochu rachot, Maruška si s Týnkou venku hraje v pohodě, ale tady u nich byla věčně nalepená u mě, asi má zafixované, jak ji Týnka právě tady kousla, ona to nemyslela zle, je to trošku divočák :o))))) Maruškami strašně ráda hraje s dětmi, sama je vyhledává, Dnes na úřadě a ve městě se sama se dvěma seznámila, ale Týnky na domácí půdě se prostě bojí :o(((

Snad se zlepší pilováním, chvílema se mě i pustila, a měla tendenci komunikovat.

f

Cestou nazpátek jsem se stavili v Praktiku, nakoupit úchytky na tyč a závěs před sprchový kout, aby nebyla potopa. Vymýšlela jsme řešení, jak to tam udělat , protože ta tyč tam nemůže být permanentně. Neb se tam budou spouštět šňůry ze sušáku ze stropu, jinam se nevejde , než nad sprcháč , ale je ideální, takže montáže tyče překousnu. Už jsem to vymyslela, teda byla by lepší varianta já bohužel musím tu nejlevnější. Tak jsme to byla koupit. Maruška v podvečer už unavená tam málem zbořila krám . Jak je unavená tak už neposlouchá. Akorát tam začali po přestěhování zase dělat klíče, tak jsem si ještě nechala udělat rezervní. Maruška mezi tím jezdila v chodbě před krámem a vejskala :o))) no žádná nuda.

1 komentářů:

Pavlína Peroutková řekl(a)...

Už jsem to psala, ale klidně napíšu ještě jednou - ta siluetovka se mi moc líbí - u tebe je takříkajíc z jinýho ranku, ale fakt pěkný!!!