neděle 30. srpna 2009

30.8.2009 Potěšit a být potěšen....

Dopoledne jsme pořádali kino u Jindry :o))) Maruška zpětně komentovala naše výlety na videonahrávkách :o)))) Udělali jsme si k obědu mňamku a já pak naložila Marušku jež se vyspala v autě a obě babičky a jeli jsme na výlet do Nové Paky. byla to akce Zet, neb dopoledne jsme ještě neměli tušení . Že někam pojedem, ale tak nějak to vzniklo, z potřeby se potěšit a potěšit a tak si kamarádky v práci a posléze na věky naplánovali odpolední posezeníčko. Maruška tam obdivovala jejich rybičky , Mamča zase kytičky, neb to jsou megapěstitelé, rybiček, kytiček a to hlavně jiřin (50 druhů) a orchidejí.






Tak se potěšilo oko i duše, Maruška tam dělala kraviny a bavila opět všechny, babičce, za bavila hole a nechtěla je vrátit s průpovídkou, že je teď nepočebuje, že pije čaj :o))))))))) Paní domácí říkal hned jako mamča Miládko, no prostě pohoda.



Cestou nazpátek jsme přibrzdili na přání babičky u Duczynských našich příbuzných v Nové Pace. Ne že bychom se tam nechtěli podívat na ně, ale tam jsme byli naprosto neohlášeni, u Miládky se to vyjednávalo, ač náhlým dotazem v zápalu nápadu. No což babička chtěla alespoň pozdravit , tak jsme přibrzdili. Tady se projevila naše rodina, to ,co na ní tak miluju, že prostě drží pohromadě, a ač se vidíme někteří málo, neb nás je hodně . Tak se vidíme vždy s nadšením a láskou. No Začátkem 20 století přišel jeden Petr Duczyski do Čech a jeho rod už se nachází od Plzně a po Ostravu. Maruška si tam zamilovala chlupatinu na křesle. Pak u fotek vykládala, že jí to lechtalo. No prostě ač nečekáni byli jsme s radostí velikou pozvání na kávu jež jsme si moc užili a zavzpomínali nad starými fotkami…. A tak to má být….


1 komentářů:

photoJanna řekl(a)...

Lidu,tvoje fotky ,to je balzám pro oči i dušičku.Z každé dýchne jiná nálada.