čtvrtek 12. února 2009

12.2.2009 Zima kam se podíváš....

Ráno bylo studené, mamča mě volala, že mě vezme zubař a tak jsem sbalila Marušku a šupla jí k babičce a šla čekat k zubaři. neměla jsem konkrétní hodinu, hlavně že mě vzal. Vysápnul mě menší půlku zubu tu uvolněnou, no aspoň že po mě nechtěl těch 30kč , za ty 2 minuty práce i s pozdravem. A moc se divil, jak mě mohl prasknout. Přišla jsem okolo půl 11. Vzala jsem Marušku na sáňky směr město, zeptat se na ty baterky, pán si je nechal , že je přoštuduje. A pro rohlíky.


Maruška byla nadšená že sáňkujem. Pro ní to není jen pohyb z kopce ale jakýkoliv přesun na sáňkách.Tady si rovná rohlíky. Byla nadšená, že veze sáňky. Jelikož byl akorát oběd a já kvůli zubu už nestíhala vařit, tak jsme byli pozvány k babičce. Tam mě čekalo nemilé překvapení. Doplatek za plyn 4000,- a to jsme ty kamna zapalovali někdy v prosinci a nechali je běžet jen na 2 stupeň z 8 aby tam nemrzlo a bylo trošku teplo, neb nemaje zálohy za léto, že čeho bych to doplácela. a ona hned taková darda za necelé 2 měsíce. Přitom v kutlochu je takřka zima, jak šetříme. Bylo zbytečné tam přetápět, když jsme tam ještě nebyli pořádně .. a ona taková darda za 2 měsíce mírného přitápění…..čísla sedí. Počátečný a konečný stav.. jediné co jsme vydedukovali, že tu bude možná těma starýma kamnama, ale za takřka zimu 5000, -kč to je šok….jen co Maruška usnula večer pod peřinou, vypnula jsem je. Ona je zvyklá na studenej odchov. Petr na ní otvíral okno už v 6nedělí v prosinci. Takže to snad ustojíme. Nedá se nic dělat. Tohle bych prostě nezaplatila. :o(((((


Maruščin odpolední manévr s natáčkami. :o))))))) Celé odpoledně jsem řešila ty plynárny. Psal jsem si s holkama a hledala přirovnání…. Každý platil i vetší zálohy ale měl barák, 3+1 a třeba 7 radiátorů…….ale taková darda za jeden nikde……

Maruška byla unavená, po přejezdu jsme se vykoupaly a já jí přečetla pohádku o kachně Emě, chtěla ji 2krát a pak usnula. Jen co usnula vypnula jsem kamna úplně, mrznu tu…snad to ustojíme bez velkejch nemocí.


Ať je nad čím dnes zvednout koutky , člověk by se neměl smát cizímu neštěstí, ale pokud nastane vlastní vinou a pod vlivem alkoholu….Dnes po Obědě mi volal Petr. Že prý v tu neděli, co chtěl vidět Marušku nepřijde…..byl podle hlasu úplně nalitej, z hlasu u něj za těch 5 let společnýho života poznám každou promili. Říkal, že má hnutou páteř a zlomenej nos. A to protože se porval…. . No nevím jestli chtěl abych ho litovala… šak si za to může sám…Já mu říkala 5 let, nervi se, nepřináší to žádný výsledky….uf ještě že to mám za sebou , být v tu dobu ještě s ním tak ho budu muset povinně litovat 14dní, jak je chudáček zraněnej….




1 komentářů:

Dadouch řekl(a)...

Ten šípek je bomba ;o)))) a Maruška, jak jinak je kouzelná ;o)