pátek 3. října 2008

3.10.2008 Plavkyně

Dopoledne jsme byli plavat, Petr měl odpolední tak byl s námi. Maruška dnes poprvé plavala bez kroužků jen s páskem, sice v první chvíli šla předpisově pod vodu, teda předpisy myslím, že instruktorka říkala, že to tak je, ale pak už přeplavala celou výřivku, s hlavou nad vodou a ještě u toho byla vyřechtaná.


Cestou dom jsem napáchala zase pár podzimních fotek v listí.


Vyfotila jsem i tuhle, na samospoušť z boudy kočárku, ani nevím proč, jako vzpomínku.. jako nostalgii…. jak to má být a není… sama nevím, pro vzpomínku….fakt to nevím, prostě ta fotka je a já na ní koukám jak na velkej klam…..bohužel.


Po vyspání jsme jeli do Ohavče. Maruška měla radost, že je tam teta Marie a Ota.Teta Maruška zrovna řezala kytky na sobotní výzdobu kostela . Marušky byla nadšená, když ji teta dávala kytičky a ona je mohla odnášet do kbelíka a tam je dávat do vody. Byly na zahrádce 2 uzrálé jahody, jak hned hlásila „jahody, čevený, pinavý, umejeme“ když jsme je pod kohoutem umyli a ona je snědla, nahlásila hned „dobota“


Mamča s babičkou čistili nasbírané ořechy a Maruška si malovala. Vyváděla už v doma, když jsem ji vzala chodníkové křídy , tak strašně brečela až pištěla, protože chtěla „majovat“ jenže to s nima doma jaksi nejde. Ona si je sama vyndala z batohu, kde byly připravené v batohu do Ohavče. Tak jsem ji je dala a byla šťastná jak blecha, okamžitě malovala kde se dalo a byla šťastná, když ji někdo něco namaloval, chtěla jako vždy malovat „sluníko, koně, kočiku“ Pak měla zápal ťukání, bohužel jsem ji nestihla vzít křídy, tak 2 přepůlila 2 křídy. Dostala kamínek, tak do všeho ťukala, nejlíp to šlo do ořechů. Když doloupali ze šlupek, babička je šla prát. Maruška do těch sušících se na záhrobci omylem vlítla a plácla sebou, páč se ji po nich rozjely nožky jak koze na ledě. Než jsem stačila položit co jsme měla v ruce, stihla se dvakrát postavit a 2 krát sebou plácnout. Sundala jsem ji ze záhrobce aby se postavila na nožky. Odnesla jsem babičce teplou vodu na praní ořechu k venkovnímu koutku a Meruška mezi tím vlítla znova do ořechů, ona z toho měla normálně srandu a děsně se jí to líbilo :o))))


Babička pere ořechy, byla už skoro tma. Kolik práce to dá, než ze spadlého oříšku je oříšek na prodej a nebo na spotřebu, sebrat, očistit s největšího, 2 krát oprat koštětem ve vodě, rozložit, sušit…..



Na večerníčka jsme šli s Maruškou dovnitř, slupli jsme chlebík k večeři, v kamnech hučelo, kocour šťastný chrupal na gauči, a Maruška mě usadila, totálně mě překvapila, babička mě rozčesávala vlasy. A Maruška chtěla „taky češu“ podala jsem ji jeden hřeben.. „neci“ druhý „neci“ to byly ty plastové a ona mi povídá „třetí“ ona chtěla ten kartáč. To co je druhé ví už dlouho, ale tím „třetí“ mě vážně dostala. Vždyť ji je teprv 22měsíců….. Pak se rozhodla, že tím kartáčem učeše kocoura. Mrskal ocasem, ale držel, česala ho na hlavě. Bohužel mě už chcípla třetí sada baterek. jedny dopoledne na plavání, ale ty se nestihly nabít a dvoje odpoledne. Takže žádná dokumentace, byla by to super momentka, ale bohužel…. ale v písmenkách to tu zůstane vryté…..

1 komentářů:

milu řekl(a)...

plavací a podzimní fotky se ti moc povedly